She2eejqyg3wxacd2a1j

Positiv mindfulness

Öka ditt välmående med vetenskapen ifrån positiv psykologi och mindfulness.

Skapa mer av det goda i din vardag. Livet går ut på mer än att inte må dåligt och mindfulness är mer än stress reduktion. Därför går denna kurs in på olika sätt att applicera vetenskapen om positiv-psykologi och mindfulness för att öka ditt välmående.

De olika avsnitten:

1. Ta in det goda. Nedärvda genetiska tanke mönster gör att vi tar åt oss mer negativ stimuli ifrån omgivningen än den positiva. I dagens samhälle när vi inte längre behöver oroa oss om direkt överlevnad mår människan bättre av att ha en bättre balans av negativ och positiv stimuli. Lär dig hur du kan tänka om för at få en bättre balans av det goda.

2. Tacksamhets ankaret. I grundkursen använde vi andningen som ett sätt att knyta an till nuet. Nu får du ett till verktyg för att förankra dig i nuet, tacksamhet. Det finns mycket forskning som tyder på att detta är en av de bästa utgångspunkterna för att öka välmåendet.

3. Självmedkänsla. För att varken du själv eller världen alltid är som du önskar sig. Det går inte att göra saker perfekta, men med självmedkänsla kan du sluta skapa ditt eget lidande och fortsätta framåt på bästa sätt. Var snällare med dig själv!

4. Metta meditation. Du kan bokstavligen skapa mer av det goda i din tillvaro. Skapa känslor och attityder som hjälper och stöttar dig istället för sådana som stjälper dig. Dessa känslor sprider sig genom ditt liv ut i omvärlden, det syns på cellnivå och uppfattas av personer i din omgivning.

5. Mindfulness a'la Ellen Langer. Även kallad "Mother mindfulness", 35år har hon forskat på bla Harvards universitet i USA. Det är hög tid att presentera hennes tankar kring mindfulness. Det ser lite annorlunda ut, forskningen är spännande och ibland nästan provokativ. Vilka invanda verklighets uppfattningar har du att utmana? Slå av autopiloten och skapa dina uppfattningar om verkligheten i nuet istället för att fortsätta i dina invanda spår och utdaterade uppfattningar.

Ha kul med denna kurs, skapa mer av det goda. I grundkursen lärde du dig vad mindfulness var och hur det passar in i din vardag. I denna kurs upptäcker du hur du kan fortsätta använda mindfulness på olika sätt för att skapa mer av det goda i livet. Vi börjar från grunden och utvecklas i olika steg, lägg märke till vad som passar dig bäst just nu och spendera mer tid på just ditt favorit avsnitt.
Din instruktör


Lisa
Lisa

Mindfulness har gjort väldigt mycket för mig så det kändes helt naturligt att gå en instruktörs kurs, det är alltid kul att kunna dela något värdefullt med andra. Jag började med mindfulness för att reducera stress och stannade för det som visade sig vara större. Vi är så mycket mer än våra tankar. Tänk att man kan påverka den fysiska formen av hjärnan och hur den fungerar??!! Det är något jag funnit intressant.

Jag har haft turen att få resa, prova på olika traditioner av meditation och filosofi samtidigt som jag har studerat psykologi i 5 år. Jag har haft inriktning mot arbetsplatsen, på positiv psykologi och coachning. Vilket jag nu fortsätter studera på magister nivå. Min mindfulness utbildning gjorde jag på Gawler foundation utanför Melbourne detta har jag uppdaterat med en instruktörs kurs med Itai Ivtzan.

Nu har jag startat mindfulnessmolnet.se för fortsätta jobba med något som jag hoppas kan vara bra för andra också. Förhoppningsvis blir detta en avslappnad mötesplats för allting mindfulness, känn dig som hemma.


Studie material


  Presentation och tips på vägen
Tillgängligt i dagar
dagar efter att du anmäler dig
  Forum för denna kurs..
Tillgängligt i dagar
dagar efter att du anmäler dig

Vanliga frågor


Vilka start datum gäller för kursen?
Denna kurs är helt på distans och du börjar precis när du vill.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Du har garanterat full tillgång till materialet i minst ett år. Men förhoppningsvis längre, du är välkommen att återvända till kursen och Mindfulnessmolnet så länge vi finns här.

Börja här, nu!